.

חוויות הקולינריות שלנו

גלילEAT מציעה מגוון פעילויות, החל מטיולים של יום שלם ועד לארוחות מהירות.

סדנת בישול גלילי

אנחנו עובדים עם מארחים דרוזים, מוסלמים ונוצרים, כאשר כולם גאים במנהג הכנסת האורחים המזרח התיכוני ויקבלו את פניכם בחום לבתיהם. תוכנית זו כוללת כשעתיים של הכנת מנות מסורתיות בעבודת יד במטבח של המארח שלכם, ולאחר מכן סעודה עם שלל המטעמים שהכנתם. זוהי דרך נהדרת ללמוד להכין אוכל מקומי ולחוות את החיים בכפרים בגליל.

סיור קולינריה ותרבות – יום שלם

ניקח אתכם למקומות בגליל אותם רק המקומיים מכירים. באפשרותכם לכלול בסיור קולינרי עם גלילEAT יקבי בוטיק, מחלבות גבינות עיזים וכבשים, בית בד, קולה קפה, או ביקור בשוק המקומי בשילוב אירוח וארוחה ביתית גלילית או סדנת בישול. בגליל, המסורת והמודרניות מתקיימות יחדיו. אנו רוצים שתחוו זאת בעצמכם.

סדנה מהירה

במידה ואין לכם זמן לחוות סדנת בישול שנמשכת שעתיים, אבל בכל זאת תרצו טעימה מחיי הכפר הגליליים, באפשרותנו להתאים את אורך התוכניות שלנו לצרכיכם. סדנת בישול ערבי או דרוזי מהירה היא התשובה. במהלך הסדנא, תגיעו לביתו של המארח שלנו ותכינו מנה אחת או שתיים. כשהמנות מוכנות, אוכלים את מה שהכנתם יחד עם מבחר מנות שהמארח בישל במיוחד עבורכם. מיני סדנת בישול וארוחת צהרים בחבילה אחת.

כנאפה ועוד…
בנוסף לסדנאות הבישול, המארחים שלנו ישמחו לגלות לכם עוד סודות מהמטבח הגלילי. אנחנו יכולים ללמד
אתכם להכין כנאפה, לערבב את תערובת התבלינים בהרט, או סדנת אפיית עוגיות ערביות כמו מאעמולים,
מקרוני, קאק עספר ועוד

ארוחה ביתית מקומית

אם אתם מטיילים בגליל ורוצים ארוחה ביתית מקומית, יש לנו את ההצעה המושלמת בשבילכם. נארגן ארוחה מלאה עם מאכלים גליליים מסורתיים אשר בושלו באהבה על ידי אחד המארחים שלנו. תוכלו להתכבד בארוחה ביתית, אלא שהיא לא דומה לארוחה אותה תבשלו אתם בבית.

ליקוט עשבי חורף

בחורף ובאביב, גלילEAT מאפשרת לכם לצאת לשדות יחד עם המארח שלכם, שם הוא יסביר אילו עשבי בר אכילים ו/או רפואיים, כיצד לזהות את הצמחים השונים, אילו חלקים אכילים, וכיצד לקטוף אותם.

לאחר ליקוט מספק עבור צרכינו, נחזור לביתו של המארח שלנו, שם נלמד כיצד לנקות, להכין ולבשל את עשבי הבר שקטפנו מן השדה. בסיום ההכנה, נשב לשולחן ונצרוך ארוחה מן האדמה היישר לשולחן.

מסיק זיתים (אמצע אוקטובר – סוף נובמבר)

מסיק הזיתים מתרחש בחודשי הסתיו שבמהלכו נלקחים הזיתים לבית הבד המקומי, שם מפיקים שמן זית. זו תקופה חגיגית בגליל, ויחד עם גלילEAT, נלך לכרם למסוק את הזיתים יחד עם בעל החלקה. לאחר מכן נלך לבית הבד, שם נוכל לראות ממקור ראשון כיצד הזיתים אשר נמסקו מן מהעצים זה עתה הופכים לשמן זית בלדי.

אירועים מיוחדים

מלבד סדנאות בישול, סיורים קולינריים ואירוח ביתי, גלילEAT מאפשרת לארגן אירועים מיוחדים, בין אם בביתו של אחד המארחים שלנו, או במקומות נסתרים וקסומים המוכרים למקומיים בלבד. באפשרותנו לארגן פיקניקים, אירועי בר\בת מצווה, ימי כיף לצוותי עבודה, הרצאות בנושא הקבוצות האתניות השונות בגליל ועוד.

סגירת תפריט